Novo u restoranu Štagelj – dry aged odresci

Uživajte u okusima novih odrezaka pripremljenih u kontroliranim uvjetima prema složenoj dry-aged metodi. Ovaj postupak uz pomoć kisika pojačava stvaranje prirodnih enzima u mesu koji omogućuju omekšavanje vezivnog tkiva i pridonose mekoći mesa. Na taj se način pojačava prirodni okus i razvija blago orašasti okus zrelog mesa. Tijekom procesa suhog zrenja veliku ulogu ima i gubitak vlage. Meso se, naime, sastoji od 75% vode, a u postupku zrenja određeni se postotak vode izgubi, pa ostaje koncentrirani okus zasićenog proteina.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke